forex trading logo

 

Dokumenty do pobrania:

 

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY


Na podstawie art. 14 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), publ. Dz. Urz. UE L Nr 119, s. 1 informujemy, iż:

  1. Administratorem Państwa danych osobowych oraz danych Państwa dzieci jest Szkoła Podstawowa w Bukwałdzie z siedzibą pod adresem Bukwałd 39, 11-001 Dywity, 1el. 89 514 07 63, e-mail Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .
  2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .
  3. Kategoria danych osobowych udostępnionych Administratorowi to: imię i nazwisko, seria i numer dowodu osobistego, telefon kontaktowy w zakresie niezbędnym do realizacji celu jakim jest uwierzytelnienie osoby odbierające dziecko z oddziału przedszkolnego/ świetlicy oraz wykonywanie obowiązków prawnych ciążących na Administratorze.
  4. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji ww. celu z uwzględnieniem okresów przechowywania określonych w przepisach odrębnych, w tym przepisów archiwalnych.
  5. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) i d) ww. Rozporządzenia.
  6. Odbiorcami Pani/Pana danych będą podmioty, które na podstawie zawartych umów przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora.
  7. Ma Pan/Pani prawo do dostępu do swoich danych (oraz otrzymania ich kopii), w których posiadaniu jest Administrator, ich sprostowania (poprawiania) lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów powyższego rozporządzenia tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  9. Pan/Pani dane osobowe zostały pozyskane od przedstawicieli ustawowych dzieci.
  10. Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie będą one podlegały decyzjom, które opierają się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.

 


 


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama